Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar Moderaterna – blir konsult på Nordic Public Affairs

Publicerad: 19 mars 2019, 10:29

Per Rosencrantz

Altinget rapporterar att Per Rosenkrantz, tidigare Nilsson, lämnar partiet för att bli konsult på Nordic Public Affairs.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaNordic Public AffairsPer Nilsson

Efter skandalen 2016 där den tidigare M-politikern och tjänstemannen Delmon Haffo uttryckt sig kränkande mot socialfösäkringsministern Annika Strandhäll i en livesändning på Yotube tvingades dock Per Rosencrantz bort från sin post som Moderaternas kommunikationschef. Han fick emellertid arbeta kvar på partiets analysenhet med frågor som rör opinionsanalys.

I ett inlägg på Facebook skrev Per Rosencrantz att "Moderaternas digitala kommunkationsarbete behöver en ny start. Jag är mot bakgrund av det inträffade inte rätt person att leda det arbetet."

I april 2019 börjar Per Rosencrantz som seniorkonsult på Nordic Public Affairs. Nordic PA arbetar med kommunikation som på såväl teoretisk som praktisk förankring.

Det är inte långt kvar tills du går på din nya tjänst, hur känns det?

– Mycket bra, politiken ska enligt min mening inte ses som en livstidskarriär. Jag har många intensiva och roliga år i Moderaterna under tre partiledare och tre valrörelser. Nu känns det helt rätt att vidga mina vyer och göra någonting nytt, säger Per Rosencrantz till Resumé.

Hur skiljer sig dessa två tjänster från varandra?

– Innan politiken så arbetade jag bland annat på Demoskop som opinionsanalyschef, konsultrollen handlar ytterst om att omvandla sina erfarenheter till praktisk nytta för olika uppdragsgivare. I ett parti har man bara en arbetsgivare, det är en stor skillnad.

Vad kommer du att ta med dig till din nya tjänst från din tid i Moderaterna?

– Jag hoppas kunna bidra med mina politiska erfarenheter och erfarenheter av research och opinionsanalys och hur man gör för att omvandla analys till kommunikationsrådgivning och användbara slutsatser. Sedan lär man sig att jobba hårt i politiken och ta människor, det tror jag man har nytta av överallt.

Byrån har erfarenhet från alla politiska beslutsnivåer samt journalistisk insikt och erfarenhet. Helena Dryssen, vd på Nordic Public Affairs säger:

"Genom rekryteringen av Per förstärks vår kapacitet att ge kunder stöd i analys och strategi inom public Affairs och research. Vi märker att allt fler av våra uppdragsgivare efterfrågar fördjupade analyser och kommunikationsrådgivning baserat på undersökningar".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.