Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar public service för GP

Publicerad: 17 november 2015, 15:27

Louise Lindell och Monir Loudiyi.

Foto: CHRISTIAN CVEK/GP Online.

Göteborgs-Posten stärker upp sin digitala avdelning med fyra nya medarbetare. Två av dem plockas in från SVT och SR.


Ämnen i artikeln:

SVTGöteborgs-PostenSR

Gp bygger just nu upp en särskild digitalgrupp som ska ta tidningen genom strukturomvandlingen. Nu har de förstärkt den med fyra nya medarbetare.

Två rekryteras internt från Stampen Local Media: Anna-Karin Gustafsson från TTEla och Peter Korpi från Hallandsposten. Dessutom kommer två från public service.

Monir Loudiyi är just nu "Storstadsreporter" på P4 Göteborg och har sedan tidigare jobbat på Expressens Västsvenska edition GT. Louise Lindell är sedan flera år researcher för SVT Debatt i Göteborg med ett förflutet som reporter på just Göteborgs-Posten.
– Vi har satt upp tuffa mål för 2016 och redan i höst kunnat visa upp rekordnivåer för vår läsning i både mobilen men även på desktop. De här rekryteringarna är del i den här satsningen som har målet att lyfta oss till en ny nivå, säger Markus Hankins, onlinechef på Göteborgs-Posten i en kommentar

GP Online planerar just nu en total omorganisation som inom kort kommer märkas ut till tidningens läsare.
– Det är med glädje och tillförsikt som vi ser fram emot att få Louise Lindell och Monir Loudiyi till vårt team. De står för en modern digital nyhetsjournalistik och kommer få nyckelroller i vårt arbete för att växa kraftigt under 2016, menar Markus Hankins.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTGöteborgs-PostenSR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.