Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar Valentin & Byhr – börjar regissera igen

Publicerad: 28 april 2015, 08:33

Magnus Rösman

Magnus Rösman gjorde sig känd för sina reklamfilmer för ICA innan han tog en paus från regissörsyrket och hamnade i byråvärlden. Nu lämnar han rollen som kundansvarig och executive creative director på Valentin & Byhr och blir regissör för produktionsbolaget Giants & Toys.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrGiants & ToysMagnus Rösman

Magnus Rösman har arbetat som filmregissör och manusförfattare i över tio år och ligger bakom omkring hundra av ICA:s reklamfilmer. Han har även regisserat musikvideor för bland annat Håkan Hellström, The Ark och norska Turbonegro.

Som reklamfilmsregissör har han vunnit priser för filmer åt bland andra Mercedes, Ica, McDonald's och Honda. 2010 valde Magnus Rösman ta en paus ifrån filmregi. Han lämnade då   Social Club och värvades till CP+B  där han fick titeln head of film. Två år senare gick och   sedan till Valentin & Byhr där han blev kundansvarig och executive creative director.

På CP+B regisserade   Magnus Rösman flera SAS-filmer och under sin tid på Valentin & Byhr gjorde han gästspel som regissör på ICA-filmerna. Nu är han tillbaka som reklamfilmsregissör. Den här gången för Giants & Toys.

– Jag älskar filmhantverket så även om jag bestämde mig för   att inte ta regiuppdrag under den här tiden så har det varit svårt att   hålla sig helt borta. Speciellt som jag har får spännande förslag   hela tiden. Nu kan jag satsa på det till 100 procent igen och är mer   taggad än någonsin, säger Magnus Rösman i ett pressmeddelande.

Giants & Toys drog i gång i september 2014, har bland annat rekryterat Jesper Ganslandt och har rullat ut över 20 produktioner sedan starten.

– Magnus är en av Sveriges absolut bästa dialog- och   personregi regissörer. Det är en ära att han valde att ansluta sig till   oss och det är ännu en till regissör med tung drama- och   regibakgrund, vilket är exakt åt det hållet vi vill bygga bolaget,   säger Calle Isberg vd på Giants & Toys i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.