Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lamotte slutar skriva för GP

Publicerad: 1 februari 2018, 09:45

Joakim Lamotte i en av sina videos på Facebook.

Joakim Lamotte slutar skriva krönikor i Göteborgs-Posten efter fyra år på tidningen.


Ämnen i artikeln:

FacebookJoakim LamotteGöteborgs-Posten

De senaste åren har Joakim Lamottes krönikor i GP fått stor viral spridning. Men han har också kritiserats för populistiska ämnesval och tilltal. Nu har han sagt upp avtalet med tidningen, skriver han själv på sin Facebook-sida.
"Anledningen är att jag det senaste halvåret märkt ett motstånd när det gällt att publicera mina texter på GP:s webbsida. Vid varje kröniketillfälle har mina texter inte blivit publicerade förrän jag själv har hört av mig till GP:s redaktion och frågat varför krönikorna inte ligger ute på webben. När de då väl publicerats har de placerats på så ofördelaktiga ställen som möjligt på GP:s webb" skriver han i inlägget.

Det som fick bägaren att rinna över var när sajten inte publicerade hans krönika i helgen om hederskultur på nätet, hävdar han.

Joakim Lamotte har byggt upp en stor följarskara på Facebook och kommer framöver att lägga ännu större fokus på att publicera sig där.

"Sanningen är att GP behöver mig mer än vad jag behöver dem. Men tyvärr har dagens samhällsklimat skapat en nervös journalistkår som bryr sig mer om vad deras kompisar tycker än vad som engagerar publiken. Därför förutspår jag att den traditionella journalistiken, så som vi känner den idag, är dömd att gå under. Hade det inte varit för att staten räddat exempelvis Göteborgs-Posten vid konkurser skulle den mediekoncernen inte finnas längre" skriver Lamotte.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.