Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Laurin lämnar Ekot för Uppdrag Granskning

Publicerad: 3 november 2015, 08:26

Fredrik Laurin till Uppdrag Granskning.

Foto: Bengt O Nordin/SVT

Ekots grävchef Fredrik Laurin går i februari till SVT:s Uppdrag Granskning där han blir redaktör med ansvar för research, datajournalistik och metodutveckling.


Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaSVTEkotSveriges RadioFredrik Laurin

Fredrik Laurin är flerfaldigt prisad för sina insatser inom journalistiken. Han har tillsammans med Joachim Dyfvermark och Sven Bergman fått Stora Journalistpriset tre gånger (Årets avslöjande (2005, 2007 och 2013), vunnit flera Guldspadar från Grävande journalister och den amerikanska motsvarigheten IRE.

Fredrik Laurin började sin karriär på Gefle Dagblad och Bohuslänningen och har därefter arbetat på bland annat TT, SVT:s "Striptease" och Resumé. Åren 2000-2006 var han reporter på Kalla Fakta.

Sedan september 2014 är Fredrik Laurin grävchef för Ekot i Sveriges Radio.
– Jag jobbar med ett väldigt starkt och prisvinnande team här på Ekot, vars journalistik gör stor skillnad. Men SVT i Göteborgs satsning mitt i det rådande medieklimatet är oemotståndligt, säger Fredrik Laurin i en kommentar.

Under våren kommer SVT att starta ett nytt grävande program, fler rekryteringar är därför att vänta. Det nya programmet riktar sig till en yngre målgrupp och beskrivs av SVT som en plantskola för nya talanger inom den grävande journalistiken. Programmet ska sändas i SVT2.

– Av flera skäl är det viktigt att vi vässar vår undersökande journalistik. Dem vi är satta att granska mobiliserar på sitt håll. De använder de nya medierna för att etablera sina sanningar och blir alltmer raffinerade i att offensivt försöka ta udden av våra granskningar, säger Robert Olsson, programdirektör för nyheter och Current Affairs på SVT.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.