Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Leif GW Persson till TV4

Publicerad: 14 mars 2018, 08:55

Leif GW Persson.

Foto: TV4

I går sände Leif GW Persson sitt sista "Veckans Brott" i SVT. I dag presenteras kriminologprofessorn för TV4.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonVeckans BrottViveka HanssonTV4

Leif GW Persson är en av Sveriges mest folkkära profiler och har gjort stor succé i SVT med programmet "Veckans Brott" tillsammans med Camilla Kvartoft. Nu byter han kanal till TV4. Där kommer han att göra ett nytt icke namngivet program som kommer att produceras av Stockholm-Köpenhamn.
– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger Leif GW Persson i ett pressmeddelande.

Utöver det nya programmet kommer han regelbundet medverka i Nyhetsmorgon och göra en tredje säsong av "GW:s mord". En spekulation är att han kommer återförenas med sin gamla parhäst från Efterlyst – Hasse Aro.
– Vi jobbar gärna sömlöst mellan olika program, och Leif är också gränslöst uppskattad och omtyckt av alla slags människor. Jag tror att det är kombinationen av hans djupa kunskaper, totalt oförställda person och hans stora hjärta. I Nyhetsmorgon finns också utrymme för honom att ibland göra personliga spaningar utanför kriminaljournalistiken, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.