Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lena Sundström går till SVT

Publicerad: 16 november 2015, 09:33

Lena Sundström på nytt jobb.

Foto: Mattias Blomgren/Wikimedia Commons.

Lena Sundström är ny reporter och programledare på SVT. Hon ska bland annat göra ett program om yttrandefriheten i världen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterSVTLena Sundström

Lena Sundström gjorde nyligen en stor intervju med visselblåsaren Edward Snowden för Dagens Nyheters räkning. Men nu står det klart att SVT har rekryterat den välrenomerade reportern som också har skrivit flera böcker. Bland annat "Världens lyckligaste folk: en bok om Danmark" som vann en guldspade.

– Jag är otroligt glad över de uppdrag jag har haft för Dagens Nyheter under de senaste två åren, men det var omöjligt att säga nej till en sådan här möjlighet. Att få jobba med stora samhällsfrågor på lång sikt, på mitt sätt, men också som en del av en stor samhällsredaktion. Det vill jag vara med om, säger Lena Sundström i en kommentar.

Hos SVT blir hon stationerad på samhällsredaktionen i Göteborg. Där ska hon bland annat göra en programserie om yttrandefrihet som ska sändas nästa år när den svenska tryckfrihetsförordningen fyller 250 år.

– Lena är en lyhörd journalist med en spetskompetens som kommer att stärka SVT:s samhällsjournalistik - inte minst genom hennes förmåga att koppla ihop de stor internationella frågorna med ett nationellt perspektiv, enligt Robert Olsson, programdirektör för nyhets- och samhällsprogrammen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.