Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lennox tidigare vd blir kommunikationschef på Philip Morris

Publicerad: 13 februari 2020, 08:45

Philip Morris har rekryterat den tidigare vd:n på Lennox PR Åsa Johansen för att axla den nyinrättade rollen som nordisk kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

Lennox PR

Med rekryteringen av Åsa Johansen i den nyinrättade rollen som nordisk kommunikationschef vill Philip Morris stärka den strategiska kommunikationskompetensen på de nordiska marknaderna. I ett pressmeddelande uttalar tobaksbolaget ambitionen att liksom på andra marknader göra ”hela Norden rökfritt”.

Åsa Johansen har 20 års erfarenhet från kommunikationsbranschen där hon bland annat har jobbat på pr-byråer som Geelmuynden Kiese, Innan vd-jobbet på Lennox har Åsa Johansen jobbat på pr-byråer som Geelmuynden Kiese och Friends Agenda samt på telekomjätten Ericsson.

– Åsa ska hjälpa våra team på de lokala marknaderna och dessutom bidra till att vi blir starkare på internkommunikation. Vi står inför en kommunikationsutmaning av kolossalformat och jag är övertygad om att Åsa kommer att driva oss närmare målet att göra Norden rökfritt, säger Johan Thor director external affairs i Norden.

– Det känns fantastiskt att få vara en del av ett så viktigt förändringsarbete. Jag delar Philip Morris vision om att skapa en rökfri framtid och tror verkligen på att driva förändringen från insidan. Med forskning och utveckling har det skapas nya, rökfria högteknologiska produkter med målsättningen att de ska ersätta cigaretterna helt och hållet. Philip Morris transformation är huvudanledningen till mitt engagemang. Jag är stolt över att få vara med och göra skillnad på riktigt, avslutar Åsa Johansen. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lennox PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News