söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lina Brunzell lämnar AWB för Garbergs: "Kände mig ganska ensam"

Publicerad: 29 augusti 2016, 12:14

Lina Brunzell.

Foto: Privat

A World Beneath behöver inte en cd utan snarare flera kreatörer. Det menar Lina Brunzell som efter ett halvår på AWB byter både stad och byrå – för kärleken.

Ämnen i artikeln:

Garbergs MalmöLina BrunzellA World Beneath

MF

Mårten Färlin


Lina Brunzells cv-portfölj innehåller flera namnkunniga byråer: Volt, Lowe Brindfors, King och M&C Saatchi. På den senare byrån blev det knappt sex månader.
– Jag hade precis börjat på M&C Saatchi, men fick ett mejl från AWB om ett förutsättningslöst möte. Jag tänkte: Herre­gud. "Satfläsk", som jag brukar säga! En sådan här tjänst har varit min dröm, och när jag träffade byrån kändes det bra direkt. Vi tänker väldigt lika kring kreativitet, sa hon till Resumé då. 

Men nu har tongångarna förändrats något – och hon har återigen valt att lämna efter en kort sejour på drygt ett halvår, innan provanställningens slut.
– På AWB sitter några av de smartaste människor jag någonsin har träffat och jobbat med. Jag trivdes väldigt bra med dem. Sen så behövde byrån inte en cd utan snarare ett par stycken kreatörer. Jag kände mig ganska ensam faktiskt. Pr- och reklambranschen är dessutom väldigt olika och det räcker inte att bara anställa folk och så är det klart. Vill man slå samman dessa världar så tror jag att man måste riva hela huset och bygga upp från grunden om det ska funka.

För två år sedan träffade Lina Brunzell sin nuvarande pojkvän som bor i Malmö. Sedan dess har tankarna på att flytta söderut funnits. Nu har de blivit en realitet och hon ska börja jobba på Garbergs Malmö.
– Jag träffade Malin Wikerberg i Antwerpen under juryarbetet på Eurobest förra hösten. Hon planterade ett litet frö i mig som under våren har blommat ut. När jag åkte ner för att träffa hela gänget blev jag förälskad. Det här är mitt gäng, det är här jag ska vara. Bitarna föll helt enkelt på plats. Äntligen!

Du hade precis börjat på M&C Saatchi när du gick till AWB också. Jag anar en tendens?
– Ha ha, jag förstår det. Det här året har varit väldigt speciellt för mig. Jäkligt konstigt faktiskt. Men svaret på den här frågan är egentligen att jag inte riktigt hittat rätt förrän nu. Som när ett förhållande tar slut och man ibland kan behöva rebounds, hur hemskt det än låter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev