Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lina Engler lämnar Åkestam Holst

Publicerad: 20 augusti 2021, 08:46

Efter drygt fyra år på Åkestam Holst väljer den rutinerade projektledaren Lina Engler att lämna byrån.


Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Det var i maj 2017 som Lina Engler anslöt till Åkestam Holst efter en sju år lång anställning på konkurrenten Forsman & Bodenfors. 

Nu slutar du på Åkestam Holst, varför då?
– Jag slutar helt enkelt därför att jag skulle vilja göra något annat. De tankarna föddes redan förra sommaren då jag gick en kurs i hållbarhet på Cambridge – och kanske var det pandemin som sedan gav tid för eftertanke. Jag vill använda min kommunikationskompetens och den kunskap kring hållbarhet jag fick på kursen till att göra något som bidrar till klimatomställningen. 

Har du något nytt uppdrag?
– Nej. Jag har sagt upp mig men jag har inget klart just nu. Mitt jobb på Åkestam Holst har varit roligt och intensivt. Nu vill jag ha tid att utvärdera för att landa i vad nästa steg är.

Enligt uppgift till Resumé slutar du på grund av missnöje. Vad säger du om det?
– Nja, det håller jag inte med om. Jag slutar för att jag vill göra något annat, inte för att jag är missnöjd. Sen är det klart att det är annorlunda att jobba på byrå i dag jämfört med tidigare, när en allt större del av byråerna ägs av nätverk, personer som inte jobbar i verksamheten. Men det är ju inget som är specifikt för just Åkestam Holst. 

Hur ser du tillbaka på tiden på Åkestam Holst?
– Det har varit en otroligt rolig tid – framför allt för att det jobbar så schyssta och supersmarta personer här och jag har fått jobba med väldigt intressanta uppdrag. Jag har gillat att jobba efter den vision som fanns på Åkestam Holst redan när byrån startade: Man kan göra kommunikation i världsklass och ändå ha en schysst byråkultur. Det har varit kul och givande att jobba på det sättet.

Lina Engler jobbar kvar på byrån september ut. På Åkestam Holst har hon bland annat jobbat med kunder som Apotek Hjärtat, Audi och Pressbyrån.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News