Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Linnéa Claeson till Aftonbladet

Publicerad: 27 juni 2017, 09:23

Linnéa Claeson.

Foto: Pressbild

Linnéa Claeson blev nyligen utnämnd till Superkommunikatör av Resumé. Nu blir handbollsspelaren, som ligger bakom Instagram-kontot @assholesonline, krönikör hos Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Linnéa Claeson

Linnéa Claeson är elitspelaren i handboll som på olika sätt engagerat sig mot övergrepp och diskriminering. Bland annat genom Instagram-kontot @assholesonline där hon hänger ut män som gör sexuella trakasserier på nätet. På två år har kontot fått 220 000 följare.

I våras utsågs hon till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer av Resumé. Nu blir hon krönikör hos Aftonbladet.
– Jag kommer att agitera för civilkurage, medmänsklighet och jämlikhet. Att skriva i Aftonbladet är ett väldigt bra sätt att nå ut med mitt budskap och samtidigt lära av andra, genom att diskutera med de som håller med mig eller inte håller med mig alls, säger Linnéa Claeson i en kommentar.

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén är nöjd med sin värvning:
– Linnéa Claeson gör skillnad. Hon slåss engagerat för kvinnors rättigheter och människors rätt att få vara som de är, och hon gör det med en smart mix av allvar och humor. Jag är väldigt glad över att hon ansluter till vårt starka kolumnistgäng, säger hon.

I sommar kommer Linnéa Claeson också att sommarprata i Sveriges Radio.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Linnéa Claeson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.