Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Linus Karlsson till CP+B

Publicerad: 27 september 2017, 09:47

Linus Karlsson.

Foto: Andreas Elgstrand

Reklamtungviktaren Linus Karlsson värvas till CP+B där Forsman & Bodenfors förre vd Erik Sollenberg tagit över taktpinnen.


Ämnen i artikeln:

Erik SollenbergReklambyråerCP+BLinus Karlsson

Tidigare i höstas lämnade Erik Sollenberg Forsman & Bodenfors för att så småningom axla rollen som global vd för CP+B, med bas i Boulder Colorado. Nu får han sällskap av ytterligare en svensk: Linus Karlsson, rapporterar The Drum. Han blir global kreativ chef på byrån.

Linus Karlsson kommer närmast från Ming Utility and Entertainment Group som han själv har grundat, med kunder som IKEA och BMW. CP+B:s ägare MDC Partners köper i samma veva upp Ming och tillsätter Brian DiLorenzo som ny vd.

Karlsson är en av de främsta svenska reklamprofilerna de senaste 20 åren. Redan i mitten på 1990-talet flyttade han från Paradiset i Stockholm till Fallon i Minnesota. Sedan dess har han lett stora och framgångsrika byråer som Mother, McCann och Commonwealth.
– Vem kunde tro att två svenskar skulle hamna här i Boulder och leda – vad vi tror – en av de främsta byråerna i vår tid? Jag är glad över att ha fått chansen att göra det här tillsammans med Linus, säger Erik Sollenberg till The Drum.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.