Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lisa Hedin är ny kommunikationschef hos Socialdemokraterna

Publicerad: 25 augusti 2016, 11:59

Lisa Hedin får nytt toppjobb inom S.

Foto: Pressbild

Partiet får ny kommunikationschef när Nina Wadensjö blir vd på AIP Media.


Ämnen i artikeln:

Nina WadensjöKommunikationschefSocialdemokraterna

Lisa Hedin anslöt från Prime till Socialdemokraterna i september 2012. Då till rollen som kommunikationschef för partiet i Stockholmsregionen. Drygt två år senare fick hon jobbet som kampanjchef när ett extraval hängde i luften.

Det blev som bekant inget extraval, vilket innebar att Lisa Hedin istället fick en tjänst som biträdande kanslichef och chef över partiledningens sekretariat. Men när Socialdemokrateras kommunikationschef Nina Wadensjö nu går vidare till jobbet som vd på AIP Media gick frågan till Lisa Hedin.
– Nu går jag tillbaka dit jag var från början, att jobba med kommunikation. Det känns fantastiskt, säger hon.

För henne kom tajmingen perfekt.
– Det är halvvägs in i mandatperioden och arbetet ska börja inför nästa val. Det känns som en bra tidpunkt att kliva på.

Den största utmaningen framöver formuleras "vinn valet".

Hur ska ni vinna valet?
– Jag tycker att vi har en bra grund att stå på. Vi har satt den svenska modellen på dagordningen vilket har gjort våra politiska motståndare stressade. Det vill vi bygga vidare på. Samtidigt tar jag med erfarenheterna från Stockholm där vi arbetade med skräddarsydda team för kommunikationen. Där handlar det om att arbeta strategiskt och långsiktigt. Det tar jag med mig från tiden som hr-chef på Prime – att rekrytering och kommunikation hör väldigt mycket ihop, säger Lisa Hedin.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.