Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lotta Dinkelspiel lämnar Fokus – som samtidigt värvar från DN

Publicerad: 8 juli 2016, 07:21

Turbulensen fortsätter för Johan Hakelius och Fokus.

Foto: Andreas Elgstrand

Fokus tappar ytterligare en reporter – och anställer DN:s ekonomireporter Kristoffer Törnmalm.


Ämnen i artikeln:

DNFokusJohan Hakelius

Nyhetsmagasinet Fokus dras med fortsatta förlustår och manfall. Under våren har man tappat profiler som stjärnreportern Torbjörn Nilsson, medgrundaren Martin Ahquist och nu senast redaktionschefen Jan Huss.

LÄS MER: Hon ersätter Jan Huss på Fokus

Nu lämnar också Lotta Dinkelspiel Johan Hakelius redaktion. Hon kom till Fokus från Affärsvärlden 2014 där hon hade varit reporter i tio år. I september återvänder hon till tidningen som redaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare.
– Jag gratulerar Affärsvärlden till rekryteringen. Jag vet att hon kommer att göra ett fantastiskt jobb. Vi kommer att sakna henne, kommenterar Johan Hakelius.

Lotta Dinkelspiel ska leda Affärsvärlden tillsammans med den nye chefredaktören Erik Wahlin.
– Jag ser mycket fram emot att vara med och ansvara för den kvalitativa journalistik som Affärsvärlden är så känd för. Men också att bistå i arbetet med att utveckla Affärsvärldens digitala affär och söka nya intäktsmöjligheter, säger hon i en kommentar.

Samtidigt står det klart att Fokus rekryterar Kristoffer Törnmalm från DN. Han har bevakat politik och ekonomi i bland annat Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Ekonomiekot innan han kom till DN.
– Kristoffer är en mångkunnig och stilsäker skribent med stor vana att arbeta i olika format och förmåga att använda många olika tonlägen. Han kommer att bli en stor tillgång för Fokus, säger Johan Hakelius.

Kristoffer Törnmalm:
– Fokus är given läsning för mig på fredagarna. Jag uppskattar kunskapen, texternas ton och att även den insatte känner sig upplyst efter att ha läst tidningen. Jag ser fram emot att vara en del av Fokus och bidra till allt det som gör magasinet så bra.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

DNFokusJohan Hakelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.