Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lotta Onajin lämnar Tele2

Publicerad: 9 december 2016, 09:25

Foto: Pressbild Tele2

Som ett av flera avhopp från Tele2:s marknadsavdelning det senaste året lämnar marknadschefen Lotta Onajin bolaget, skriver Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Tele2

Det senaste året har marknads- och kommunikationsdirektören Pernilla Oldmark och Comviqs brand manager Mimmi Sköldberg lämnat Tele 2.

Näst på tur blir Lotta Onajin som efter ett par framgångsrika år som marknadschef lämnar Kinnevik-bolaget. I samband med förvärvet av den danska operatören TDC tidigare i år kommer den övergripande rollen som marknadschef för Tele2 att försvinna och delas upp i affärsområdena Tele2 Privat, Tele2 Business och Comviq. Lotta Onajlin ser omorganisationen som ett lämpligt tillfälle att lämna bolaget:

– Det känns som rätt tidpunkt för mig att lämna nu i samband med att vi ändrar organisationsstruktur och tjänsten som övergripande marknadschef försvinner. Jag kom till Comviq för fem år sedan och jag är i dagsläget inte intresserad att ta över ett av affärsområdena. Det är helt odramatiskt att jag lämnar, säger Lotta Onajin till Resumé.

Vad kommer du att göra härnäst?
– Jag har varit ganska dålig på att prata med alla rekryterare som hört sig genom åren. Nu ska jag börja dejta. De som är intresserade är välkomna att höra av sig, men jag kommer att tillåta mig själv att vara kräsen.

Att Tele2s marknadsavdelning ändrar till en matrisorganisation handlar om att förvärvet av TDC gett Tele2 en större roll på företagsmarknaden. Samtidigt har utmaningarna på privatmarknaden förändrats.

– Vi konkurrerar både med bolag som pressar priserna och aktörer som sysslar med mer varumärkesbyggande aktiviteter. Då behöver vi ställa om organisationen och lägga fokus på alla tre varumärken. Lotta har gjort ett fantastiskt jobb och jag önskar henne lycka till, säger Åse Holmberg till Resumé.

I samband med omorganisationen blir Helene Oxhammer ny marknadschef för Tele2 Business.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Tele2

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.