Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Maggie Strömberg till Ekot

Publicerad: 15 April 2016, 12:06

Maggie Strömberg slutar på Fokus efter fyra år.

Foto: Anna Bank

Fokus namnkunnige reporter blir den senaste i raden av avhopp sedan Johan Hakelius tog över.


Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonFokusEkotJohan Hakelius

Resumé har berättat om en rad avhopp från tidningen Fokus sedan den nye chefredaktören Johan Hakelius tog över: Ebba Bonde, Claes Lönegård och Anna Ritter är tre av dem. Nu står det klart att politikreportern Maggie Strömberg lämnar. Hon har fått nytt jobb på Ekot under Olle Zachrisons ledning.
–  Maggie Strömberg är en av Sveriges mest spännande politiska berättare. Det känns enormt kul att få välkomna henne till en redan idag stark politikredaktion. Ekot har på senaste tiden gjort flera satsningar på den politiska journalistiken, till exempel nya Lördagsintervjun och succépodden Det politiska spelet. Jag är säker på att Maggie kommer bidra till en fortsatt hög innovationstakt, säger han i en kommentar.

I våras utkom Mggie Strömberg med den uppmärksammade reportageboken "Vi blev som dom andra – Miljöpartiets väg till makten". Hon har jobbat på Fokus sedan 2012.
– Det ska bli väldigt roligt att kunna kombinera det berättande som jag har med mig från Fokus med Ekots nyhetstempo. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med en så tung och erfaren redaktion, kommenterar hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.