Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Magnus Falkehed till Expressen

Publicerad: 26 april 2016, 10:28

Foto: Olle Sporrong/Expressen

Utrikeskorrespondenten lämnar Dagens Nyheter och börjar på Expressen istället. Planen är att Magnus Falkehed ska rapportera om barns utsatthet i krig.


Ämnen i artikeln:

ExpressenMagnus Falkehed

Sedan 2011 har Magnus Falkehed haft Frankrike som utgångspunkt när han för DN:s räkning har begett sig ut i världen till olika konfliktområden. Frankrike som bas och krigsrapporteringen kommer inte att förändras, men tidningen byts ut mot Expressen.

– Det ska bli fantastiskt roligt att börja jobba för Expressen, den tidning där det kanske händer mest just nu inom utrikesjournalistiken, säger Magnus Falkehed i ett uttalande.

Magnus Falkehed har tidigare även jobbat på Sydsvenskan, Göteborgs-Posten, Dagens Industri och Fokus, men länge har hans amibiton varit densamma.

– Jag har ägnat nästan hela mitt yrkesliv åt utrikesrapportering med Frankrike som bas och som språngbräda ut i världen. Min ambition har alltid varit att försöka förstå sammanhang, människor och konflikter. Helst genom att komma så nära som möjligt. Okej, någon gång har det väl hänt att jag kommit lite väl nära...

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

ExpressenMagnus Falkehed

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.