Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Magnus Jägerskog till Bris

Publicerad: 21 september 2015, 09:40

Magnus Jägerskog tar över som generalsekreterare i Bris.

Foto: Press

Magnus Jägerskog blir ny generalsekreterare på Bris efter Kattis Ahlström som slutar för att åter börja på SVT.


Ämnen i artikeln:

BrisKattis AhlströmIQ

Magnus Jägerskog är utbildad civilekonom och kommer från Systembolagets dotterbolag IQ där han varit vd sedan april 2011. Han har även en bakgrund som marknadsdirektör för stiftelsen Friends. Den nya rollen på Bris tillträder han i mars 2016.

– Bris är för mig Sveriges viktigaste organisation och vår gemensamma uppgift är att stå upp för barn och unga, både genom direkta samtal men även genom att kämpa för deras rättigheter. En viktig del i detta är det pågående arbetet med att göra barnkonventionen till lag, säger Magnus Jägerskog i en presskommentar.

– Vi har haft många starka kandidater att välja mellan och det var Magnus tidigare erfarenheter som ledare, både inom IQ och Friends, som gjorde honom till det självklara valet för oss, säger Ulf Spendrup, styrelseordförande Bris.

Bris är en obunden ideell medlemsorganisation som bistår utsatta barn och ungdomar i samhället och upprättar möjligheter för dem att föra en dialog med vuxna.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

BrisKattis AhlströmIQ

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.