lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Magnus Ringman blir chefredaktör på Kvällsposten

Publicerad: 21 mars 2018, 13:25

Aftonbladets stabschef Magnus Ringman lämnar tidningen för att bli chefredaktör på Expressens sydsvenska edition Kvällsposten, det rapporterar Expressen.

Ämnen i artikeln:

KvällspostenAftonbladetExpressenMagnus Ringman

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


När Magnus Ringman blir chefredaktör på Kvällsposten återvänder han till tidningen där han inledde sin journalistiska bana 1989.

Sedan 1991 har han dock varit på konkurrenten Aftonbladet, bland annat som nyhetschef, redaktionschef, administrativ redaktionschef och nu senaste som stabschef där han suttit med i tidningsledningen.

– Kvällsposten har alltid funnits i mitt liv. Som tonåring sålde jag Kvällsposten på söndagar, mina föräldrar läste alltid tidningen och jag fick min första fasta anställning där. Jag känner stor lust och ödmjukhet inför uppdraget, säger Magnus Ringman till Expressen.

Det ansvariga utgivarskapet kommer dock ligga kvar hos Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

– Med Magnus Ringman får Kvällsposten en erfaren kvällstidningsjournalist med stark lokal förankring. Jag är glad över att vi rekryterar en så meriterad chefredaktör till vår sydsvenska edition, nu när Kvällsposten ska fortsätta att utveckla nyhetsarbete och opinionsbildning, säger Thomas Mattsson.

Magnus Ringman har som reporter vunnit både Guldspaden och Stora journalistpriset. Guldspaden vann han 1992 för sin artikelserie "Vi och Dom" och Stora journalistpriset 1999 för artikelserien "Biobankerna".

Ringman kommer även att bli ledamot i Expressens redaktionsledning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev