Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Magnus Valentin till We are more

Publicerad: 4 februari 2016, 14:06

Magnus Valentin får nytt jobb.

Foto: Press

Vid årsskiftet lämnade han sin egen byrå Valentin & Byhr. Nu går Magnus Valentin vidare till nystartade We are more-gruppen. ”Jag gillar sättet de tänker på”, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Magnus Valentin

För 27 år sedan startade Magnus Valentin, tillsammans med kompanjonen Christer Byhr, reklambyrån Valentin & Byhr i Göteborg. För cirka två år sedan bestämde han sig för att lämna. Under hösten 2015 skedde således vd-bytet. Magnus Valentin hade dessutom, några månader tidigare, sålt hela sitt innehav i V&B.

Där och då fanns en önskan om att lämna reklambranschen helt. Men så blev det inte. Karantän är över och Magnus Valentin har nu bestämt sig för att gå till byrågruppen We are more i Göteborg. Här blir han arbetande styrelseordförande.

– Det är en spännande koncern med höga ambitioner. Jag gillar sättet de tänker på. Jag har varit med om olika växtstadier i Valentin & Byhr och kommer nu hjälpa We are more, säger Magnus Valentin till Resumé.

We are more startade för två år sedan och innehåller i dagsläget sex dotterbolag – fem kommunikationsbyråer och en rekryteringsfirma, med 60 medarbetare. Så sent som förra veckan stod det klart att de lockat över Jessica Ramsvik, CFO på Valentin & Byhr. Kan ett byråkrig ha blossat upp i Göteborg?

– Jag känner med gänget på We are more. De har ingen ryggsäck med sig utan har mer eller mindre startat från scratch. De behöver också erfarenhet och guidning för att nå framgång.

Vad har du för tankar om utvecklingen hos We are more?
– Jag ska hjälpa dem att växa med lönsamhet. Det handlar om att öka antalet anställda och ha en offensiv strategi. Det kan man ha när man börjar med ett blankt papper.

Under 2014 gick Valentin & Byhr igenom ett smärre krisår. Omsättningen sjönk till 95 miljoner från 103 miljoner 2013. Resultatet till 1,3 miljoner från 6,8 miljoner. Ett antal medarbetare lämnade byrån det året.

Trivdes du inte på Valentin & Byhr mot slutet?
– I 25 års tid så kände jag en stor glädje när jag gick till jobbet. Vapendragaren Christer slutade för två år sedan. Då hände någonting. Det kommer in nya viljor och då kände jag att det var dags för mig att gå vidare. Nu visslar jag på vägen till jobbet.

Vad säger de gamla kollegorna då?
– Jag vill såklart att det ska gå bra för Valentin & Byhr och de vet om det. Jag har pratat med de nya ägarna, säger Magnus Valentin.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Magnus Valentin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.