Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Maja Siösteen lämnar Nord DDB

Publicerad: 2 september 2020, 13:24

Foto: Daniel Liljas

Som ett resultat av lågkonjunkturen får Maja Siösteen, byråchef på Nord DDB, lämna bolaget.


Ämnen i artikeln:

Maja SiösteenNord DDB

På grund av det ekonomiska tapp som coronapandemin inneburit får Maja Siösteen, byråchef på Nord DDB, lämna sitt jobb. Maja Siösteen kom till Nord DDB för 2,5 år sedan och jobbade innan dess som projektledare för Guldägget. När hon tillträdde var det i en ny roll med ansvar för att utveckla byråns personalpolitik och struktur. Maja Siösteen säger till Resumé att hon gärna hade fortsatt på byrån och avslutat det påbörjade projektet.

– Det har varit en intensiv tid och det är inte alltid det lättaste att stanna upp och reflektera. När jag nu fått några månader till det känner jag hur jag växt som människa och är stolt över det jag åstadkommit i min roll på Nord DDB. 

LÄS MER: Guldäggsgeneralen som gick bakvägen till Nord DDB

Maja Siösteen tillträdde rollen bara någon månad innan det att Tove Langseth lämnade och Andreas Dahlqvist tog över som ny vd. 

– Det ledde till att jag fick ta ett större ansvar än vad som nog var tänkt. Både Andreas och jag var nya i våra roller och kunde starta en gemensam resa där vi hade både mandat och ansvar att driva förändring.

Hur känns det att kliva ut på en arbetsmarknad präglad av lågkonjunktur?

– Det är så klart inget önskvärt läge men jag känner mig lugn och hoppfull. Jag är optimistiskt lagd och det är ingen idé att vara bitter över situationen. Frågor som rör företagskultur och hur man tar hand om sina medarbetare börjar och bör få ytterligare fokus. Utmaningen är att inse värdet av såna investeringar givet det ekonomiska läget, säger Maja Siösteen.

Resumé har tidigare rapporterat om nedskärningarna på Nord DDB. Enligt vd:n Andreas Dahlqvist är byrån i dag åtta färre än vid årsskiftet 19/20.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Maja SiösteenNord DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.