Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Make Equal-ordföranden blir kommunikationschef på Child 10

Publicerad: 30 januari 2020, 15:28

Foto: Andreas Elgstrand

Ida Östensson kommer framöver att dela sin tid mellan Make Equal och stiftelsen Child 10.


Ämnen i artikeln:

Make EqualIda Östensson

Som grundare av organisationen Make Equal och drivande i FATTA! är Ida Östensson en av Sveriges mest framträdande profiler i arbetet mot sexuellt våld.

Nu blir hon chef för kommunikation och påverkan på stiftelsen Child10. Tjänsten är på halvtid och övrig arbetstid fortsätter hon att lägga på Make Equal.

– Ida är en av landets främsta experter på att skapa engagemang och lyfta orättvisor, förtryck och utnyttjande på ett sätt som verkligen skapar förändring. Att barn som söker skydd utsätts för övergrepp, exploatering och människohandel är en fråga som måste angå oss alla och vi är otroligt stolta över att Ida har valt att börja hos oss för att stärka och dela dessa barns röster, säger Jacob Flärdh, Generalsekreterare på Child 10.

Stiftelsen Child 10 grundades 2014 av Sophie Stenbeck och Sara Damber. Stiftelsen jobbar med att identifiera, stötta och utveckla gräsrotsorganisationer som förhindrar och förebygger exploatering och människohandel av barn.

– Jag kan inte komma på något viktigare att lägga min tid på. Människohandel av barn är en av mänsklighetens vidrigaste avarter och måste bekämpas på alla tänkbara sätt. Jag behövde inte tänka länge innan jag tackade ja till detta, fortsätter Ida Östensson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Make EqualIda Östensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.