Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Malin von Werder lämnar Garbergs efter 17 år

Publicerad: 25 november 2021, 10:32

Garbergs Malmö tappar den kreativa chefen Malin von Werder: ”Jag vill definitivt fortsätta utveckla branschen”.


Ämnen i artikeln:

Malin von WerderGarbergs MalmöGarbergs

2014 startade Garbergs sin satsning i Malmö. Som kreativ chef har Malin von Werder varit en av nyckelpersonerna bakom byrån. Den prisbelönte art directorn flyttade ned från Stockholm och har byggt upp verksamheten sida vid sida med Garbergs Malmös vd Malin Wikerberg.

Nu lämnar Malin von Weder reklambyrån som hon har arbetat på sedan 2004 då hon rekryterades från Mother i London. Hon inledde sin karriär på Paradiset 1996.

– Efter 17 år på en underbar arbetsplats är det dags att hitta nya utmaningar och nya sammanhang. Det har varit en helt fantastisk resa från början till slut. Både i Stockholm och i Malmö, säger Malin von Werder till Resumé. 

Vad ska göra i stället?
I nuläget vill jag tänka lite. Kommunikationsbranschen har breddats sig och det är spännande. Jag vill definitivt fortsätta utveckla branschen, och brinner för att kreativiteten alltid kommer vara den främsta faktorn i en lyckad kommunikation, oavsett mediekanal.

Malin von Werder har sett en stor förändring i Malmös lokala reklambransch sedan Garbergs startade upp sin satsning för sju år sedan. Både genom att visa på att det går att göra kreativ och prisvinnande kommunikation på en mindre och mer svårjobbad marknad, men också genom att skapa en arbetsplats som attraherat duktiga förmågor från hela landet

– Under åren har vi fått fler och fler förfrågningar från talangfulla kommunikatörer som ser en möjlighet till att fortsätta göra bra reklam, inte bara i Stockholm. Det har också etablerat sig fler byråer med hk i Stockholm, något jag tycker är fantastiskt roligt då det på sikt lyfter hela branschen.

 

Garbergs Malmö

Garbergs Malmö lyckades ligga kvar på samma byråintäkt under 2020 som under föregående räkenskaps år 10, 02 mkr (10,44 mkr). Omsättningen minskade med 22 procent till 14,5 mkr (18,6 mkr). Rörelseresultatet minskade med omkring 40 procent till 663 000 kronor (986 tkr). Det ger en rörelsemarginal på 6,5 procent.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.