Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mange Schmidt – från rappare till kreatör

Publicerad: 3 november 2015, 08:53

Mange Schmidt blir kreatör.

Glassigt! Rapparen Mange Schmidt blir kreatör. Men han överger inte musikbranschen – artistkarriären kommer att skötas parallellt.


Det är kommunikationsbyrån A Loud Minority som plockar in Magnus Schmidt som ny kreatör och client service director.

För de flesta är Schmidt mest känd för låtar som "glassigt" och "wingman". Han har sålt platina och guld och har även ett förflutet som entreprenör och från marknadssidan i skivbolagsbranschen.

– A Loud Minority är en flexibel och innovativ byrå och har alltid haft ett känsligt öra mot marken inte minst när det gäller vad som trendar inom populärkultur, musik och mode och jobbar också kontinuerligt med spännande och stora internationella varumärken. Jag är sedan länge bekant med grundarna av byrån och har alltid haft lite koll på vad de gjort och alltid gillat vad jag sett och hört. Vi har även samarbetat ett flertal gånger tidigare i olika projekt. Det känns otroligt kul att få bli en i gänget på byrån, säger Magnus Schmidt i ett pressmeddelande.

Magnus Örner, byråledare på A Loud Minority:

– Vi är väldigt glada att ha Magnus är hos oss. En kreativ kraft med en lång erfarenhet och insikt i musikbranschen och populärkultur som kommer stärka vårt erbjudande hos befintliga och nya kunder, säger han.

Här är några av Manges tidigare alster:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.