Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Margaux Dietz rekryterar extern vd

Publicerad: 17 juni 2020, 09:00

Josefin Lindblad och Margaux Dietz.

Influencern Margaux Dietz bolag omsatte förra året 15,6 miljoner med vinstmarginal på 53 procent. Nu kliver Josefin Lindblad in som ny vd.


Ämnen i artikeln:

Margaux Dietz

Margaux Dietz är en av Sveriges mest välkända influencers och med 300 000 prenumeranter driver hon en av landets största Youtubekanaler. Den senaste tiden har hon fokuserat alltmer på e-handel och i höst är tanken att hon ska lansera sitt egna varumärke där e-handeln naturligt kommer spela en stor roll.

Margaux Dietz egna bolag, Margaux Dietz AB, omsatte förra året 15,6 miljoner kronor och gjorde samtidigt en vinst på 8,3 miljoner kronor. Nu får de fem anställda en ny vd i Josefin Lindblad. Tidigare i karriären har hon grundat och jobbat som COO på Ifdelayed, ett bolag som hjälper flygpassagerare att kräva ersättning för försenade flyg.

– Jag är så glad och stolt att få äran att joina team Margaux Dietz. Det ska bli enormt spännande att vara med på resan och ta bolaget till nästa nivå. Margaux är fantastiskt smart, hårt arbetande, affärsdriven och samtidigt en magisk kreatör som skapar underhållning i alla sina kanaler. Framförallt är hon en otrolig förebild, säger Josefin Lindblad.

– I och med att bolaget växer så pass mycket och vi har många spännande projekt på gång känns det oerhört skönt att ha en så erfaren och skarp person som Josefin med på resan. Nu kan jag knappt vänta tills augusti och vårt största lansering någonsin, säger Margaux Dietz.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Margaux Dietz

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.