måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Margot Wallström förstärker sin presstab

Publicerad: 30 mars 2015, 14:43

Pezhman Fivrin

Foto: Privat

Nu får Erik Boman, pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström, förstärkning av Pezhman Fivrin.

Ämnen i artikeln:

Margot Wallström

LK

Linnéa Kihlström


Det har sedan tidigare funnits planer på att tillsätta ytterligare en pressekreterare hos Margot Wallström, och när det för två veckor uppstod ett behov av avlastning fick Pezhman Fivrin rycka in.

Pezhman Fivrin berättar för Resumé att han inte kunde tacka nej när han fick erbjudandet om att stanna. Från och med i dag är han officiellt pressekretare hos utrikesministern. Därmed lämnar han också sitt tidigare uppdrag som politiskt sakkunnig på Statsrådsberedningen.

– Det var väldigt roligt på Statsrådsberedningen också, men nu känns detta väldigt spännande. Margot Wallström är en av Sveriges mest erfarna och omtyckta politiker. Hon är en politiker som på många sätt står över blockgränserna – hon är omtyckt av såväl höger som vänsterväljare. Dessutom är det en spännande fas utrikespolitiskt just nu.

Hur då?
– Det finns ett antal viktiga frågor som är högaktuella som bland annat rör säkerheten i vårt närområde, vårt EU-engagemang, hur vi ska driva en feministisk utrikespolitik och hur vi jobbar vidare med Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd – för att nämna några.

Vad innebär ditt arbete?
– Jag kommer, tillsammans med min kollega Erik Boman, att sköta det dagliga pressarbetet. Det stora och det lilla, det korta och det långsiktiga. Men det handlar om att kommunicera utrikespolitiken på ett bra sätt.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?
– Utrikespolitiken berör och är viktig. Att få jobba med de diplomatiska kanaler som finns, men också med de många heta frågor som inryms under utrikespolitiken, känns väldigt utmanande och roligt.

Pezhman Fivrin har en filosofie kandidatexamen i Statsvetenskap från Södertörns högskola och är också utbildad på Berghs School of Communication. Förutom att ha arbetat som politisk sakkunnig på Statsrådsberedningen har han bland annat arbetat som omvärldsanalytiker och politisk sekreterare för Socialdemokraterna och som kommunikationsombudsman på SSU.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev