Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Margret Atladottír lämnar Politism – för Filip & Fredrik

Publicerad: 19 januari 2018, 12:48

Politisms redaktör Margret Atladottír lämnar sajten för Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko där hon kommer att arbeta med duons Breaking News. Hon ersätts av Zina Al-Dewany.


Ämnen i artikeln:

Margret AtladottirEric RosénPolitism

Enligt ett pressmeddelande kommer beslutet att lämna Politism för Nexiko från Margret Atladottír själv.

– Jag har varit lockad av att jobba med TV de senaste åren och när chansen att få arbeta tillsammans med Breaking News och Filip & Fredrik så kändes det extremt bra. Det är ett program som både är extremt roligt och viktigt, berättar Margret Atladottír för Resumé.

Har du tröttnat på att tycka?

Jag tror att alla som jobbar med opinionsjournalistik har perioder där man känner att det är mindre kul att debattera och tycka. Jag har kanske inte tröttnat men känner att det är läge att jobba mer bakom kulisserna än vad jag gjort tidigare.

Hur ser du tillbaka på de fem år som gått?

Först och främst att tiden gått så fort. Vi lanserade sajten inför förra valet och i år är det dags igen att gå till valurnorna. Under den tid som gått har det hänt otroligt mycket inom både politik och journalistik, säger Margret Atladottír.

Politism har sedan starten haft svårigheter med ekonomin och 2016 gick fackförbundet Kommunal och LO in med 2,5 miljoner vardare i verksamheten. Karin Hagman, kommunikationschef på Kommunel, medgav då för Resumé att Politism skulle tvingats till nedläggning utan det ekonomiska tillskottet.

– Alla som varit med och startat en sajt vet hur tufft det kan vara. Jag är ändå nöjd med de intäkter vi lyckats dra in, även om vi också kostat en del. Jag förstår att det är ett återkommande ämne när man pratar om Politism men jag personligen tycker det är ett spännande och smart sätt att jobba med media för ägare som Schibsted, LO och Kommunal. Det kostar att äga media.

Atladottír kommer att ersättas av Zina Al-Dewany som i somras vikarierade som redaktör på Politism. Hon har tidigare jobbat med både opinionsjournalistik och kommunikation.

– Zina är en vass, rolig och stridbar skribent som det blir väldigt roligt att jobba mer med. Hon har en bred politisk kunskap kombinerat med ett brett tilltal, vilket passar oss perfekt, säger Politisms chefredaktör Eric Rosén i ett pressmeddelande.

Atladottír lämnar sin tjänst den 31 januari medan Al-Dewany tillträder den 1 februari.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.