Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Maria Croon tar över Mitt i

Publicerad: 16 november 2016, 12:03

Maria Croon

Maria Croon, tidigare vd för Forma Magazines och försäljningsdirektör på Bonnier Tidskrifter, blir vd för Mitt i-tidningarna. Erik Norberg lämnar verksamheten efter att ha nått en överenskommelse med styrelsen.


Ämnen i artikeln:

SegulahMaria CroonErik NorbergMitt iStampen

Erik Norberg som vd tillträdde i samma veva som Segulah tog över Mitt i-tidningarna för två år sedan. Gratistidningskoncernen var då en av få kassakor i Stampen-koncernen. När Segulah förvärvade var vinstmarginalen 23% och omsättningen 300 Mkr.

Mitti-tidningarna har aldrig visat ett enda förlustår men förra året, det första i Segulahs ägo, blev rörelseresultat -49 Mkr. På ett år förlorade man alltså 100 Mkr.

Nu väljer ägarna att göra en förändring. Maria Croon, som sitter i Mitt i-tidningarnas styrelse tar över verksamheten. Hon lämnade jobbet som försäljningsdirektör på Bonnier Tidskrifter i mars efter konflikt med förlagets vd Lars Dahmén.

Erik Norberg lämnar vd-posten efter ett gemensamt beslut med styrelsen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.