Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Maria Grimberg lämnar JKL – Ericssons marknadsdirektör tar över

Publicerad: 18 januari 2019, 09:29

Maria Grimberg lämnar vd-jobbet på JKL och tar över som kommunikationsdirektör på NCC. I hennes ställe går Ericssons tidigare marknads- och kommunikationsdirektör in.


Ämnen i artikeln:

Maria GrimbergHelena NorrmanNCCJKL

Maria Grimberg har jobbat på kommunikationsbyrån JKL i över 20 år, varav de senaste nio åren som vd.

Under hösten har hon arbetat som tillförordnad kommunikationsdirektör på NCC. Nu kliver hon över till NCC på allvar.

– Jag har redan under några månader haft förmånen att arbetat med teamet på NCC och är väldigt glad för att jag nu får möjlighet att med full kraft vara med i den fortsätta utvecklingen och förändringen av företaget, säger hon i ett pressmeddelande.

Maria Grimberg går också in i NCC:s koncernledning. Hon rapporterar till koncernchefen Tomas Carlsson.

– Kommunikation är ett oerhört viktigt område för mig och jag är glad över att Maria Grimberg nu väljer NCC och kliver in på riktigt, säger han i pressmeddelandet.

NCC:s tidigare kommunikationsdirektör, Ann Lindell Saeby, lämnade bolaget i samband med att det genomfördes förändringar i koncernledningen under 2018.

Maria Grimberg var med sina 6,9 miljoner kronor i förvärvsinkomst den överlägset mest välbetalde pr-chefen i Sverige 2017, enligt Resumés lönekartläggning.

I hennes ställe kliver Helena Norrman, tidigare marknads- och kommunikationsdirektör in som managing director och partner i Kekst CNC.

– Jag är väldigt förväntansfull över att börja i Kekst CNC och JKL, vid en tid då kommunikation har blivit en viktig del av företags beslutsprocesser och strategier. Efter 20 år på beställarsidan, varav sju år i Ericssons koncernledning, ska det bli spännande att ta mina erfarenheter till strategisk kommunikationsrådgivning i en global byrå. Jag ser också fram emot att leda ett fantastiskt team av högkvalificerade och erfarna kommunikationsproffs i Stockholm och att arbeta med globala klienter som en del av Kekst CNC-teamet, säger Helena Norrman i ett pressmeddelande.

Helena Norrman återvänder därmed till JKL, en arbetsplats hon jobbade på mellan 1997-1998. Helena Norrman tillträder sin nya tjänst den 1 juli.

– Det finns få kommunikatörer i Europa med Helenas erfarenhet. I Ericsson omvandlade hon affärsstrategi till effektiv kommunikation som formade koncernens varumärke och ställning. Hennes erfarenhet av att använda kommunikation för att stödja tillväxt och förändring, är kärnan i vad Kekst CNC gör för våra kunder på global nivå. Helena kommer att bidra till vår ambition att bygga den ledande globala strategiska kommunikationskonsultbyrån. Vi är glada att välkomna henne till vårt team, säger Bernhard Meising, VD i Kekst CNC.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik.svedjetun@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News