Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Maria Wetterstrand tar över Milttons Bryssel-kontor

Publicerad: 3 februari 2020, 14:43

Miljöpartiets tidigare språkrör, hållbarhetsexperten Maria Wetterstrand får ny roll inom den finska pr-koncernen Miltton som vd för byråns EU-erbjudande i Bryssel.


Ämnen i artikeln:

Miltton LabsMaria Wetterstrand

Miltton knöt till sig Maria Wetterstrand under våren 2017 då hon tog över byråns hållbarhetserbjudande Purpose. Förra våren kritiserades den tidigare MP-politikern där arbetet delvis handlade om att affärsutveckla inom hållbarhetsområdet. I mars 2019 ifrågasattes hennes plats i regeringens flygutredning bland annat på grund av att det fanns flyg- och flygbränslebolag på byråns kundlista.

Nu flyttar hon på sig inom byrågruppen och blir vd för Miltton Europe med bas i Bryssel. Uppdraget blir att utveckla byråns tjänster gentemot nordiska uppdragsgivare som vill ha djupare insikter kring vad som händer i EU och kunna forma sitt erbjudande, sitt påverkansarbete och sina strategier därefter.

I ett pressmeddelande skriver Miltton att tillsättningen sker i en kontext där Europakommissionen lanserat sitt nya klimatpaket European Green Deal med målet om ett koldioxidneutralt Europa senast år 2050, vilket ställer företag inför tuffare strategiska överväganden.

– Min förhoppning och vision är att företag ska ta klimatutmaningen, de bredare hållbarhetsfrågorna och Green Deal på allvar. De måste på allvar förstå att detta är frågor som kommer påverka deras framtida handlingsutrymme och därmed behöver påverka deras affärsstrategier. Jag vill även att Miltton ska bidra till kunskap och förståelse för vad som händer på EU-planet och hjälpa företag att navigera i Bryssel, även bredare än hållbarhetsfrågorna, säger Maria Wetterstrand i en kommentar.

Maria Wetterstrand var riksdagsledamot och språkör för Miljöpartiet under åren 2002–2011. Hon tillträder som vd för Miltton Europe i början av mars. Tills vidare kommer hon att fortsätta på sin nuvarande post som vd för Miltton Purpose i Helsingfors och med ett antal kunder i Sverige.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News