Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Marie Schnell Carlén ny koncernchef för McCann Sverige

Publicerad: 8 mars 2016, 11:40

Marie Schnell Carlén blir ny koncernchef i McCann. Här med Richard Bonner-Davies.

Foto: Press

För två år sedan tillträdde hon som vd för McCann Stockholm. Nu får Marie Schnell Carlén rollen som koncernchef för McCann Sverige.


Ämnen i artikeln:

McCann StockholmMcCann WorldgroupMcCannMarie Schnell Carlén

I januari 2014 valde byrågruppen McCann att plocka bort ett managementlager, vilket innebar att Fredrik Westman, koncernchef för McCann Worldgroup i Sverige lämnade bolaget. In kom Marie Schnell Carlén i rollen som vd på McCann Stockholm.

LÄS MER: Ledningsbyte på McCann – igen

Efter två år väljer nu McCann att återinföra titeln koncernchef – och ge Marie Schnell Carlén förtroendet. McCann Stockholm har de senaste åren haft det tufft ekonomiskt. Under 2014 gjorde man till exempel en förlust på 18 miljoner kronor. Enligt Richard Bonner-Davies, vd för McCann Nordic, så har Marie Schnell Carlén lyckats vända byråns negativa utveckling och skapat en stark kultur internt.

– Marie har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med sitt team i Stockholm. För att bygga en ny fullservicebyrå i Sverige som är snabbare och vassare behöver samarbetet mellan byråerna bli ännu tightare och Marie är rätt person att driva detta, säger han i en kommentar.

Och det finns en poäng med att annonsera ut befordran på denna dag.

– Vi behöver fler duktiga kvinnliga ledare i vår bransch och det är extra roligt att göra detta officiellt på den internationella kvinnodagen, säger Richard Bonner-Davies.

Marie Schnell Carlén var, innan hon blev vd, projektledare på McCann. Hon har tidigare arbetat på bland annat Lowe Brindfors och Bonnier Tidskrifter.

– Jag är så klart glad över att få förtroendet att leda McCann Worldgroup i Sverige. Vi som arbetar här känner varandra väl och jobbar redan tillsammans på flera uppdrag, säger hon.

I McCann Worldgroup i Sverige ingår McCann Stockholm, MRM//McCann och Scandinavian Design Group. De sysselsätter cirka 70 personer och har uppdrag för exempelvis Nordea, Blossa, Skanska och Swedish Match.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.