Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Marie Wedin blir global marknadsdirektör för Transcom

Publicerad: 23 mars 2021, 08:51

Marie Wedin, Transcom

I höstas lämnade Marie Wedin rollen som kommunikations- och marknadsdirektör för Coop. Nu får ett nytt toppjobb på Transcom.


Transcom är en leverantör av kundservice för konsumentvarumärken i Europa och Nordamerika, med 28,000 anställda på fem kontinenter. De senaste fem åren har bolaget gjort en förflyttning av positionen och breddat affären inom e-handel och teknik. 

Nu får den globala marknadsorganisationen förstärkning av Marie Wedin. Hon tar plats i Transcoms koncernledning som global marknads- och kommunikationsdirektör.  

– Maries starka ledarskap och djupa erfarenhet inom varumärkesstrategi, marknadsföring och erbjudandeutveckling kommer att bli en enorm tillgång både för Transcom och våra kunder, säger Jonas Dahlberg, vd och koncernchef i en kommentar.

– Att få möjlighet att ytterligare stärka Transcoms erbjudande och arbeta med några av världens mest kända varumärken ser jag verkligen fram emot, kommenterar Marie Wedin.

Marie Wedin var senast marknads- och kommunikationsdirektör på Coop Sverige en roll som hon lämnade efter bolagets omorganisation under förra året. Hon sitter också i styrelsen för Upplands Motor. Tidigare har hon varit vd på Spinn Action Marketing samt partner på LynxEye brand consultants. Marie Wedin är utbildad civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.