fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Marknadschefen lämnar Halebop, Nyamko Sabuni till pr-byrå och mediejättens kommchef slutar

Publicerad: 12 april 2023, 12:06

Sophie Lokko, Deeped Strandh, Atle Lessum och Nyamko Sabuni.

Resumé sammanställer rörelserna inom kommunikation och marknadsföring 5-12 april 2023.

Ämnen i artikeln:

Nyamko SabuniSophie LokkoDeeped Niclas StrandhSchibstedHalebopSEBHill+Knowlton Strategies

R

Redaktionen

red@resume.se


Nästa månad börjar Tobias Lundin Gerdås som ansvarig för policy och regeringskontakter på läkemedelsjätten Roche. Tidigare har han jobbat som opinionsbildningsansvarig på LO, politisk sakkunnig åt S-ministrarna Stefan Löfven, Aida Hadzialic och Ardalan Shekarabi samt som statssekreterare hos Lena Hallengren.

***

Sonja Nettelbladt, senast kommunikationsansvarig på Cykelfrämjandet, värvas av Westander. Hon har tidigare arbetat som byråchef på kommunikationsbyrån Studio Bon och kommer på Westander att ingå i affärsområdet Hållbarhet.

***

Det tidigare statsrådet, Liberalernas förra partiledare Nyamko Sabuni ingår sedan en tid tillbaka i pr-byrån Hill + Knowltons team. Uppdraget innebär några timmars arbete i veckan som underkonsult.

***

Efter fyra år som kommunikationsdirektör väljer Atle Lessum att lämna Schibsted.

***

Kommunikationsbyrån Hipe Agency, som startades av Jennie Sinclair och Viktor Frisk med fokus på kommunikation för techbolag, utser Sandra Norberg till vd. Sandra har en bakgrund som senior PR-konsult på Mindmakers och byråchef för sociala medierbyrån Socialminds samt har jobbat på Hipe Agency sedan lite mer än 1 år tillbaka.

***

Martina Lundgren lämnar rollen som global marketing communications director på it-bolaget Columbus, för en ny roll som marketing & communications manager på tillväxtraketen Pharmetheus.

***
Efter drygt tre år lämnar Deeped Strandh rollen som sociala medier-ansvarig på SEB för att dra igång den egna konsultfirman Deepedition AB igen. Han kommer att fortsatt specialisera sig på att hjälpa kunder med strategisk utveckling av sociala medier.

***
I augusti förra året presenterades Sophie Lokko som ny marknadschef för Halebop. När ägaren Telia genomför en omorganisation försvinner alla chefsroller inklusive rollen som marknadschef. Sophie Lokko har en bakgrund på DDB och Oh My, men kom till operatören från Bellbird.

***
Nyligen stod det klart att Clear Channels produktdirektör Finn Wikander lämnar bolaget. Istället går han till ett techbolag som jobbar med retail. Hans nya arbetsplats blir det svenska techbolaget Pricer, som jobbar inom smart retail. Där får han en roll som global CPO, vilken han tillträder 1 november.

Läs artikeln med ett
kostnadsfritt konto

Skapa konto

Har du redan ett konto? Logga in

Med ett konto på Resumé får du tillgång till:
Utvalt innehåll från redaktionen
Nyhetsbrev - Nyheter och beslutsunderlag direkt i din inkorg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev