Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Markus Förberg ansluter till McCann

Publicerad: 4 april 2018, 12:39

Markus Förberg lämnar F&B Factory för att bli ny nordisk client director på McCann.


Ämnen i artikeln:

F&B FactoryMcCann

På F&B Factory har Markus Förberg haft en roll som kundansvarig strateg för bland annat Apoteket och AMF. Tidigare i karriären har han bland annat jobbat som diplomat, som utbildningsdirektör med inriktning på kriskommunikation för Försvarshögskolan och som byråchef på JMW.

Nu ansluter han till McCann som nordisk client director.

– Det gick inte att motstå möjligheten att få vara en del av det som nu sker på McCann. Jag har en väldigt stark tilltro till den nya ledningen och den långsiktiga planen för byrån. Att sedan få jobba med några av de trevligaste och mest begåvade människorna i branschen är givetvis en bonus, säger Markus Förberg i en kommentar till Resumé.

Nyligen anställde McCann även Lars Friberg som executive planning director. Även han anslöt från Forsman & Bodenfors.

– Tiden på F&B Factory har gett mig en betydligt djupare förståelse kring säljdrivande kommunikation. För mig som strateg har det varit oerhört värdefullt eftersom allt fler uppdragsgivare inser behovet av att stärka och förfina samspelet mellan varumärkesbyggande och säljdrivande kommunikation, säger Markus Förberg.

Markus Förberg ansluter till McCann i början av april.

– Markus har en unik bakgrund och – framförallt, en mycket bred och djup kunskapsplattform att stå på. Det innebär att han gör en avgörande skillnad. Dessutom har en karaktär som gör omgivningen bättre på flera plan, säger McCanns vd Johan Östlund i en kommentar till Resumé.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

F&B FactoryMcCann

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.