Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Martin Ahlquist blir Expressen-chef

Publicerad: 24 maj 2016, 06:56

Martin Ahlquist.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Fokus förre chefredaktör Martin Ahlquist blir politikchef på Expressen. Han är den senaste i en lång rad värvningar från kvällstidningens sida.


Ämnen i artikeln:

Martin AhlquistFokusExpressen

Nyligen stod det klart att Fokus profilerade reporter Torbjörn Nilsson går över till Expressen. Nu visar det sig att även den tidigare chefredaktören och medgrundaren Martin Ahquist går samma väg. Där får han titeln politikchef.
– Kombinationen av en ambitiös satsning på det journalistiska innehållet och en offensiv digital strategi gör Expressen till det mest intressanta stället att vara på, säger Martin Ahlquist i en kommentar.

Närmast kommer han från jobbet som tillförordnad vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på tidningen Finansliv. Martin Ahlquist är även ledamot i Pressens opinionsnämnd och har tidigare varit medlem i juryn för Stora journalistpriset.
– Kvalitetsjournalistik är attraktivare än någonsin: Expressen mäter lästid, scrolldjup och, självklart, engagemang på allt vårt material. Vi ser fram emot att Martin Ahlquist nu tar nästa steg med vår politikbevakning, säger redaktionschef Magnus Alselind i ett pressmeddelande.

Även Fokus nuvarande chefredaktör Johan Hakelius är anlitad som krönikör hos Expressen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.