Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Martin Akander till Nexiko

Publicerad: 14 februari 2017, 13:29

Martin Akander

Foto: Pressbild

Martin Akander lämnar jobbet som programchef på MTG TV för samma roll på produktionsbolaget Nexiko.


Ämnen i artikeln:

NexikoMTG TV

Produktionsbolaget Nexiko startades 2013 av Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Lars Beckung och Micke Svensson. De producerar program för samtliga svenska tv-hus och har startat dotterbolag i Norge, ett dramabolag i Sverige och nyligen en avdelning för Branded Content. Nu rekryterar de Martin Akander som programchef.

Han har en bakgrund på Strix, Kanal 5 och nu senast jobbet som programchef på TV3.

– Martin är en drömrekrytering för oss och han kommer att bli en otroligt viktig del i vår ständiga strävan att producera TV-program av allra högsta kvalitet. Han har en unik rutin både från produktionsbolag och kanal-sidan, en oerhört hög verkshöjd i det han gör samt är en väldigt duktig chef med den höga nivå av energi och pepp som det krävs för att leda kreativa team. Lättälskad!" säger Micke Svensson, vice vd och ansvarig för den svenska TV-verksamheten i ett pressmeddelande.

Martin Akander kommer att arbeta kvar på MTG en tid för att göra övergången så smidig som möjligt.

– Jag har haft en helt fantastisk tid på MTG. Så mycket jag har haft fördelen av att få vara med om, allt från de fina egenproduktioner vi gjort till alla duktiga kollegor som med tiden också blivit vänner. Det var inget lätt beslut att gå vidare men jag gillar verkligen det som Nexiko gör. Det här innebär samtidigt att jag får möjlighet att komma närmare produktionsdelen och det har jag saknat. Kul att få jobba mot alla kanaler och nya och spännande plattformar,  säger Martin Akander i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

NexikoMTG TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.