Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mats Eriksson till Reformklubben

Publicerad: 3 november 2017, 08:21

Reformklubben värvar en av Sveriges mest erfarna hälso- och sjukvårdspolitiker, moderata regionrådet Mats Eriksson från Halland.


Ämnen i artikeln:

ReformklubbenMats Eriksson

–Svensk sjukvård står inför stora utmaningar när det gäller kvalitet och patientcentrering. Reformklubben har ambitionen att inte bara utveckla vårdens kommunikation utan dess KPI:er och styrning. Att Mats vill bli en motor i detta arbete är superkul, säger Mårten Lundberg, byråchef på Reformklubben i en kommentar.

För att bli drivande i detta arbete har Reformklubben under sista året, vid sidan av Mats Eriksson, teamat upp med Reumatikerförbundets tidigare ordförande Anne Carlsson och Petter Odmark före detta analyschef på Socialdepartementet.

Mats Eriksson lämnar sin position regionstyrelsens ordförande i Region Halland den 31 mars 2018. Han har varit förtroendevald på heltid sedan 1999. Mats Eriksson är bland annat vice ordförande i SKL:s sjukvårdsdelegation och adjungerad till SKLs styrelse.

I sin politiska gärning har han medverkat många betydande reformer som till exempel vårdval inom primärvården, som Halland var först i landet med, bredbandsutbyggnad i länet, en hälso- och sjukvård med goda medicinska resultat och hög tillgänglighet samt en väl utvecklad kollektivtrafik.

Vid sidan av sitt engagemang inom svensk hälso- och sjukvårdspolitik har Mats Eriksson även haft uppdrag med inriktning på miljö-, social-, utbildningsfrågor, regional tillväxt och utveckling samt kollektivtrafik.

– Jag är glad att ha fått möjligheten att efter många år som förtroendevald få spänna bågen inför ett nytt uppdrag. Ett uppdrag som jag nalkas med stor ödmjukhet och nyfikenhet och hoppas på att få fortsätta att arbeta med företag, organisationer, fackförbund och föreningar som har ett förbättrings- och utvecklingsarbete på sin agenda, säger Mats Eriksson i en kommentar.

Mats börjar sitt arbete på Reformklubben den 1 april 2018.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReformklubbenMats Eriksson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.