Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mats Svegfors till Dagens Samhälle

Publicerad: 2 maj 2016, 11:44

Sveriges Radios förre vd Mats Svegfors föreslås som ordförande i Dagens Samhälle. Efter den interna turbulensen ska ordföranden vara en partipolitiskt obunden.


Ämnen i artikeln:

Mats SvegforsDagens Samhälle

Resumé har tidigare kunnat berätta om spelet bakom chefredaktören Mats Edmans avgång. En nyckelkomponent var hans protest mot ett förslag som enligt honom äventyrade Dagens Samhälles opartiskhet.

Nu står det klart att Mats Svegfors föreslås ta över ordförandeklubban i den SKL-ägda tidningen efter Julia Brantning (S). Han har en lång erfarenhet av publicistik från bland annat Sveriges Radio och Svenska Dagbladet. Julia Branting kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot. De övriga medlemmarna blir: Irene Svenonius, Henrik Frenkel och Håkan Sörman. Helena Stålnert har avböjt omval.
– Att Mats Svegfors tackat ja till att bli ordförande i Dagens Samhälle är utmärkt. Hans långa bakgrund som publicist gör honom till rätt person att leda det fortsatta arbetet i tidningens styrelse, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting i en kommentar.

Att rekrytera en ny vd och chefredaktör blir en viktig uppgift för Mats Svegfors. Formellt kommer han att väljas in vid bolagsstämman senare i vår.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.