Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mattias Goldmann lämnar Fores – blir hållbarhetschef på Sweco

Publicerad: 19 augusti 2019, 11:51

Under sina sex år på Fores har Mattias Goldmann utnämnts till Mäktigast i Hållbarhetssverige och dubbats till ridddare av franska regeringen. Nu blir han hållbarhetschef på Sweco.


Från oktober tar Andreas Bergström som tf vd på den liberala tankesmedjan Fores när Mattias Goldmann går vidare till konsultföretaget Sweco där han ska utveckla hållbarhetserbjudandet.

– Jag är så oerhört stolt över hur Fores blivit en välkänd mötesplats för fördjupade samtal, en flitigt citerad kunskapskälla och en viktig aktör när besluten ska växa fram inom politik och näringsliv. Vi har växt i storlek, anseende, relevans och trovärdighet och jag känner mig helt trygg i att tankesmedjor som Fores bara kommer att öka i betydelse framgent, säger Mattias Goldmann i ett pressmeddelande.

Mattias Goldmann har arbetat på tankesmedjan Fores sedan 2013 och bland annat korats  till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbats till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete och tagit emot Hugo-priset för mest innovativa hållbarhetsarbete.

– Vi är oerhört imponerade och tacksamma över det arbete Mattias med kollegor gjort på Fores, och önskar honom lycka till i sin nya roll. Samtidigt är vi trygga för Fores fortsättning; det är nu en etablerad verksamhet med mycket kompetenta medarbetare, en tydlig profil och en viktig roll även framgent, säger Lars Weinehall, styrelseordförande för Fores i en kommentar

Fores har idag drygt 20 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.