måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

McCann rekryterar executive planning director

Publicerad: 20 februari 2018, 12:00

Foto: Axel Söderlund.

Lars Friberg lämnar Forsman & Bodenfors för att ta över som executive planning director på McCann.

Ämnen i artikeln:

McCannJohan ÖstlundForsman & Bodenfors

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Innan tiden på Forsman & Bodenfors har Handelsutbildade Lars Friberg jobbat på bland annat DDB och Åkestam Holst. Nu rekryteras han till McCann av den nytillträdda vd:n Johan Östlund. De två lärde känna varandra under en kort överlappningsperiod på DDB och har hållit kontakten sedan dess.

– Jag har trivts otroligt bra på Forsman & Bodenfors men att få vara del av det som händer på McCann just nu är en möjlighet jag inte kan tacka nej till. Byrån och nätverket satsar verkligen för att återställa byrån till en topposition vilket känns väldigt lockande, berättar Lars Friberg för Resumé.

När han nu lämnar Forsman & Bodenfors lämnar han en byrå känd för sin i prinip chefslösa organisation för att bli executive planning director.

– Utmaningen blir att sätta rimliga ramar för hur vi ska arbeta med kommunikation. Med rimliga ramar menar jag att det bör finnas idéer och tankar att förhålla sig till, utan att för den sakens skull tro att man kan bestämma för mycket i förväg. Jag vill också att strategi och planning ska genomsyra hela verksamheten, precis som jag vill att kreation gör det. Att kreatörer bara tänker på det kreativa och planners på det strategiska är en väldigt gammalmodig modell. Även om jag är skolad inbillar jag mig att jag har en lite annorlunda syn på planningverksamheten och jag är i grunden mest intresserad av hur folk fungerar på riktigt. Att koppla det till en akademisk förståelse tror jag är min styrka och det är något som jag tar med mig till McCann.

Lars Friberg kommer att tillträda sin nya tjänst i mitten på mars.

Läs Resumés helgintervju där Johan Östlund berättar om hur han ska vända den förlusttyngda byrån här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev