Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

McCann värvar Adam Kerj

Publicerad: 4 november 2015, 08:56

Från vänster: Carl-Johan Schultz, Strategic Director, Thomas Gibson, vice VD, Marie Schnell-Carlén, VD, Adam Kerj, Chief Creative Officer.

Adam Kerj lämnade nyligen JWT i New York. Nu flyttar han hem och blir kreativt ansvarig hos McCann i Norden.


Ämnen i artikeln:

Marie Schnell CarlénMcCann StockholmAdam Kerj

De senaste fyra åren har Adam Kerj tillbringat i New York. Först som kreativ chef på den digitala byrån 360i, och sedan på storbyrån JWT. I början av oktober lämnade han emellertid jobbet av "personliga skäl", och nu står det klart att han flyttar hem till Stockholm.

– Vi har pratat om att flytta hem så småningom, men det har inte funnits någon utmaning som har känts tillräckligt rolig och spännande. När McCann hörde av sig i somras och berättade om sin ambition, hur de tänker och vad de har på gång, så blev jag väldigt nyfiken och flytten hem för min del går snabbare än jag hade räknat med, säger Adam Kerj i ett pressmeddelande.

Hos McCann blir han chief creative officer för hela Norden. Det är en nyinrättad tjänst.
– Nordiska byråer har länge varit bäst i världen på att skapa innovativa idéer och upplevelser och även om vi kanske tappat försprånget till andra länder för tillfället så vill jag tillbaka till en plattare och snabbare idékultur där vi jobbar närmare och framför allt tillsammans med kunden. McCann har rätt prioriteringar, massor av energi och är helt klart på spåret – och det var denna härliga, stora utmaning som jag inte kunde tacka nej till, säger han.

McCann Stockholm har en rad tuffa år bakom sig med ledningsbyten, kundtapp och kraftiga förluster. Men nu satsar de hårt med fokus på en ny kultur och nya medarbetare. Nyligen värvades bland annat Emmeli Österdahl från Great Works som kreativ chef för Stockholmkontoret. En roll hon fortsatt kommer att ha tillsammans med Per-Olof Lundgren.
– Vi är jätteglada för detta och ser verkligen fram emot att Adam kommer hit. Vi har träffats och pratat mycket den sista tiden, så jag vet att han är en ledare som passar perfekt i vår kultur. Han delar våra värderingar och drivs av samma passion som oss för kreativa idéer som gör skillnad för människor och våra kunders affärer, säger vd Marie Schnell Carlén i pressreleasen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.