Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Melodifestivalens chef tar över UR

Publicerad: 11 maj 2015, 13:51

Christel Tholse Willers

Foto: Carl-Johan Söder

I december stod det klart att Erik Fichtelius skulle lämna UR efter sex år som vd. Nu är hans efterträdare utsedd: Det blir Christel Tholse Willers som närmast kommer från tjänsten som chef för Melodifestivalen i SVT.


Ämnen i artikeln:

Christel Tholse Willers

UR:s styrelse har beslutat att Christel Tholse Willers blir ny vd för UR. Hon tillträder den 19 augusti och tar över efter Erik Fichtelius.

Förutom att ha varit chef för SVT:s Melodifestivalen har Christel Tholse Willers inom public service bland annat arbetat som projektledare, produktionsledare och chef för SVT i Malmö. Hon är utbildad jurist och har 15 års erfarenhet av ledarskap.

– Jag drivs av att arbeta med något som har en mening. Något som är viktigt på riktigt. Det gör jag i mitt nuvarande jobb och det tar jag med mig in i UR. Jag känner mig stolt och hedrad och ser fram emot att lära känna medarbetarna och UR:s användare, säger Christel Tholse Willers i ett pressmeddelande.

Att hon är djupt rotad i public service värderingar och tidigare har bevisat att hon kan leda i förändring var två saker som gjorde att UR:s styrelse valde henne som ny vd berättar styrelseordföranden Lisa Lindström:

– Sen finns det en mängd andra saker som kommer göra henne till en fantastisk ledare för UR. Hon är kreativ, engagerad, analytisk, får med sig människor och har en tydlig etisk kompass. Jag är övertygad om att Christel både kommer kunna synliggöra och skapa kraft i det som UR har idag och ta bolaget vidare in i det nya medielandskapet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Christel Tholse Willers

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.