Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mikael König lämnar Metro

Publicerad: 3 maj 2018, 15:15

Metro Media House koncernchef lämnar bolaget. Han kommer fortsatt att arbeta för ägarna Custos räkning.


Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-Hanssen

Den tidigare HQ Bank-vd:n Mikael König hoppade in som vd på Metro i fjol efter blåsvädret kring ägarna Christen Ager-Hanssen och Mats Qviberg. För en månad lämnade han över jobbet till Jonas Lundh, samtidigt som han själv blev koncernchef för samtliga av Metros verksamheter.


Men Mikael König blev inte långvarig på den nya positionen. Istället lämnar han nu Metro helt. König, som är bosatt på Malta, kommer istället att arbeta för Custos räkning med andra investeringar.
– När vi tog över bolaget klev jag in för att styra upp verksamheten och sätta en ny affärsplan, för att sedan lämna över till någon. Den lotten föll på Jonas Lundh i mitten på mars, säger han.

Mikael König poängterar att avskedet är "odramatiskt".
– Jag har flängt mellan Malta, Stockholm och London, trots att det inte var planen från början att jag skulle kliva in operativt i Metro. Nu går jag tillbaka till kärnverksamheten i London.

Han är inte säker på vem som tar över som koncernchef på Metro Media House utan hänvisar till Christen Ager-Hanssen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-Hanssen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.