Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mitt i regeringskrisen – Centerpartiets kommunikationschef lämnar

Publicerad: 26 november 2018, 10:14

Foto: Pressbild

För en månad sedan befann sig Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar mitt i en kritikstorm. Nu väljer han att lämna sin tjänst.


Ämnen i artikeln:

Ola Spännar

Förra veckan misslyckades Centerpartiets partiledare Annie Lööf med det sonderingsuppdrag hon fått av Riksdagens talman Andreas Norlen.

Och mitt under pågående regeringskris väljer nu partiets kommunikationschef Ola Spännar att lämna sitt uppdrag.

– Det stämmer, jag har bestämt mig för att runda av för den här gången, berättar han för Resumé.

I mitten av oktober kritiserades Ola Spännar för att han i en tweet frågat vad Bonnierfamiljen ansåg om den Bonnierägda tidningen Dagens Industris ledarsidas politiska linje.

"Undrar vad som sägs på släktmiddagarna hos familjen Bonnier om det faktum att deras dagstidning kampanjar för att ge regeringsinflytande till ett främlingsfientligt parti med nazistkopplingar?" skrev Spännar på Twitter.

Ola Spännar bad sedermera om ursäkt för sin formulering och tog en paus från sociala medier med anledning av det hat och hot han tagit emot.

Vad ska du göra istället?

– Jag ska vara ledig, vara med barnen och bara ta det lugnt. Det är ett bra läge att lämna rollen som kommunikationschef efter fem år. Det är ett fantastiskt jobb och jag har varit med om tre stora valrörelser, men det har samtidigt varit intensivt.

Du lämnar samtidigt som regeringsförhandlingarna är i full gång. Varför det?

– Sedan jag började 2013 har mitt jobb handlat väldigt mycket om valrörelse och valkampanj – och det är där som mitt fokus har varit och inte själva regeringsförhandlandet.

– Det har nu gått några månader sedan valet och jag har under den tiden funderat på att runda av, så det känns bra att lämna vidare. Sen jag började har partiet vuxit kraftigt. När jag kom in var det intern turbulens och ett stukat parti, som inte var så stolt, men de senaste åren har det varit annorlunda. Vi är nu tre gånger så stora och mediebilden har varit otroligt positiv under valkampanjen.

Varför lämnar du efter fem år?

– Under lång tid har man bara sikte på valet och tänker inte på livet efter det. Allt fokus ligger där. Men sen kommer ett läge när man börjar fundera på om man orkar ladda om, och då kände jag att det var dags att lämna över till någon annan, säger Ola Spännar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ola Spännar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.