Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Mittmedias nya kulturchef

Publicerad: 10 oktober 2016, 08:36

Cecilia Ekebjär efterträder Gunilla Kindstrand som kulturchef för Mittmedia. Cecilia Ekebjär behåller sitt uppdrag som kulturredaktör för Dalarnas Tidningar på halvtid, i kombination med det nya uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarMittmedia

Cecilia Ekebjär får ett övergripande ansvar för att leda kulturens arbete, gemensamt med kulturredaktörer ska en målbild sättas för att stärka vår lokala närvaro. Genom samarbeten inom Mittmedia ska vi fortsätta utveckla kulturjournalistiken. Cecilia Ekebjär tillträder den 1 november i den nya rollen som kulturchef för Mittmedia.

– Jag är jätteglad över förtroendet att fortsätta utveckla kulturjournalistiken i MittMedia. En gemensam bas ger mer och bättre kulturmaterial till vår publik och gör det möjligt för kulturredaktörerna, som kan och har förståelse för sina specifika regioner, att verka ännu mer lokalt. Det är i den lokala journalistiken vi ska fortsätta att ha vår grund men inte utan att också vara utblickande, säger Cecilia Ekebjär i ett pressmeddelande.

Cecilia Ekebjär är född i Stockholm och har vuxit upp i Falun, där hon är bosatt idag. Hon började på Dala-Demokraten efter några år på radio och tv, under de senaste fem åren har Cecilia arbetat som kulturredaktör på Dalarnas Tidningar.

– En bra kultursida för mig ger nya ingångar, förklarar sammanhang, ger analys och fördjupning och är folkbildande, säger Cecilia Ekebjär.

Kulturchefen ingår i Mittmedias gemensamma redaktion och Cecilia Ekebjär rapporterar därmed till Anders Ingvarsson.

– Arbetet med att utveckla den lokala kulturbevakningen fortsätter och vi ska se till att utnyttja de resurser och kompetenser som MittMedia har på bästa sätt. Här blir Cecilia Ekebjär en nyckelperson för MittMedia. Cecilia Ekebjär är redan i dag en stark röst i debatten och tillsammans med MittMedias övriga kulturredaktörer kommer hon att fortsätta att utveckla kulturjournalistiken i alla våra kanaler, säger chef gemensam redaktion Anders Ingvarsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarMittmedia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.