torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Moderaterna i landstinget hämtar presschef på SvD

Publicerad: 23 mars 2017, 18:40

Caroline Cederquist.

Foto: Pressbild

Caroline Cederquist byter mediebranschen mot politiken. Nu sadlar hon om från redaktör till presschef hos Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Ämnen i artikeln:

PresschefStockholms Läns LandstingSvenska DagbladetModeraternaSLL

FT

Fredrik Thambert


Caroline Cederquist kommer närmast från rollen som redaktör på Svenska Dagbladet med ansvaret för tidningens nyhetesbrev. Tidigare var hon nyhetschef på DN Sthlm och webbredaktör på Lokaltidningen Mitt i. Nu byter hon alltså till viss del bana i karriär.  
– Jag blev journalist för 15 år sedan för att jag har brinnande samhällsintresse och engagemang. Jag har alltid tänkt att om jag ska lämna ska det vara för politiken, där man verkligen har möjlighet att påverka. För mig personligen känns det helt rätt att ta steget nu. Jag har jobbat på flera tidningar och gjort det mesta man kan göra där, säger hon.

Har Moderaterna alltid legat varmast om hjärtat?
– Som ung tyckte jag annorlunda, men sedan jag blev vuxen är det den borgerliga politiken som ligger mig närmast.  Som journalist har jag alltid förhållit mig kritisk till olika beslut och förändringar som gjorts. Oavsett om de har suttit vid makten eller i oppositionen. Man granskar och berättar hur det ligger till.

Övergångar från journalistiken till politiken har diskuterats många gånger tidigare. Ser du det som oproblematiskt?
– Ja, det gör jag. Jag tror det kan vara givande att gå från journalistiken till politiken och vice versa. Man gynnas av att få erfarenheter från båda sidor, utan att röja några hemligheter förstås. För egen del har jag mycket att tillföra till Stockholmspolitiken med den bakgrund jag har. Jag är väldigt insatt i sjukvården, Nya Karolinska och de projekt som pågår inom kollektivtrafiken. Därför känns det kul att gå över till den beslutande sidan.

Har du jobbat färdigt inom journalistiken nu?
– De hoppas jag inte. Jag har förstått att det kanske är så för att man tar steget till politiken. Men personligen hoppas jag att dörren är öppen och det finns en möjlighet att gå tillbaka. Men det får framtiden utvisa.

Hon tillträder sitt nya jobb den 18 april.
– Vi har ett riktigt bra lag och nu får vi ytterligare en vass forward som kommer stärka vår förmåga att beskriva de alliansreformer som genomförs för att korta köer i sjukvården och bygga ut kollektivtrafiken, kommenterar Gustaf Drougge, kanslichef för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev