Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

MP-topp till Vattenfall

Publicerad: 31 oktober 2016, 13:37

Yvonne Ruwaida.

Foto: Pressbild

Förra statssekreteraren Yvonne Ruwaida byter politiken mot näringslivet och kommer från januari arbeta för energijätten Vattenfall. Ett bolag hon tidigare förhandlat med.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietLobbyingVattenfallPolitik

Yvonne Ruwaida var anställd hos statliga Vattenfall när hon 2014 fick frågan om att börja som statssekreterare hos förra miljöministern Åsa Romson. Expressen beskriver det nu som att en bomb slagit ner på Rosenbad när hon meddelade att hon går tillbaka till Vattenfall och ett jobb som strategisk kommunikatör.

Hon har i rollen som statssekreterare flera gånger förhandlat med Vattenfall, ett företag som Greenpeace har kallat för ”en skam för Sverige”.

Miljöpartiet har gett löfte om en karantänstid mellan politiken och arbetslivet. Men språkröret Gustav Fridolin ser inga konstigheter med jobbytet. Det gör inte heller Yvonne Rawida själv.

– Mellan tjänsten som statssekreterare tills dess att jag börjar har det gått mer än ett halvår... Det är ju en tid mellan de rollerna, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Göran Hägglund förespråkar karenstid
LÄS MER: Så tycker byråcheferna om att karenstid för politiker kan införas

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.