Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

MullenLowe Brindfors vd lämnar

Publicerad: 3 februari 2016, 09:40

Annette Gårdö lämnar MullenLowe Brindfors efter drygt tre år som vd. Vad som blir nästa steg i karriären är oklart.


Ämnen i artikeln:

MullenLowe BrindforsLowe BrindforsAnnette Gårdö

Sommaren 2012 tog Annette Gårdö över vd-jobbet på Lowe Brindfors efter Bjarte Eide. Då befann sig byrån i ett pressat ekonomiskt läge efter flera tunga kundtapp och en dyr lönestruktur.

Sedan dess har ett omfattande arbete pågått för att vända byråns utveckling. Byrån han sparat in genom att göra sig av med folk och sänka lönerna för de bäst betalda. Nyligen berättade också Resumé att byrån, som numera heter MullenLowe Brindfors, flyttar till Epicenter.

I det läget har det blivit dags för ett vd-skifte. Annette Gårdö slutar nu, men kommer att stanna kvar under några månader för en bra överlämning.
– Mitt beslut att lämna kommer med blandade känslor. De stora pusselbitarna är nu på plats och vi kan fokusera ännu mer på att utveckla våra fantastiska kunder och medarbetare. Men jag är en person som alltid vill ge hundra procent. Och i den livssituation som jag just nu befinner mig, med ett till barn på väg till våren, känner jag att det är rätt läge att lämna över till en ny kraft, säger hon i ett pressmeddelande.

Hennes efterträdare är redan på plats, men ännu inte kommunicerad.
– Annette tog över när byrån stod inför stora problem. Genom hennes professionella och orädda ledarskap har hon sett till att byrån har en ljus framtid. Annettes beslut att lämna är självklart tråkigt men förståeligt – personligen kommer jag att sakna att jobba med henne, kommenterar Jeremy Hine, President EMEA för MullenLowe Group.

På frågan vad hon ska göra härnäst svarar Annette Gårdö:

"Våren och sommaren kommer jag ägna åt familjen och nya tillskottet. Jag har tankar kring hösten som jag får återkomma kring. Men det kommer ej vara reklambranschen".

Innan jobbet som vd var Annette Gårdö marknadschef på byrån. Hon har också jobbat på bland annat Coca-Cola.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.