Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

NENT stuvar om på ledande positioner

Publicerad: 22 augusti 2018, 08:28

Andrea Sahlgren.

Andrea Sahlgren får den nya rollen som SVP ad tv & AVOD på Nordic Entertainment Group. Samtidigt annonserar bolaget en rad ytterligare förändringar på ledande positioner.


Ämnen i artikeln:

Nordic Entertainment Group

Andrea Sahlgren kommer närmast från en roll som vd på Viacom i Norden. Som sin titel antyder kommer hon att ansvara för hela NENT:s annonsfinansierade verksamhet inklusive kanalstrategi, försäljning, affärsutveckling och innehållsavdelningen. I NENT:s annonsfinansierade verksamhet ingår bland annat TV3, TV6 och streamingtjänsten Viafree.

Andrea Sahlgren kommer även att ta plats i den svenska ledningsgruppen.

– Jag är fantastiskt glad, och stolt, över att Andrea väljer att börja hos oss på NENT. Hon är som klippt och skuren för den nya roll vi nu inrättar där hon kommer ta ett helhetsgrepp över försäljning och innehåll. Andrea har en unik branscherfarenhet och en bevisad förmåga att genomdriva utveckling och förbättring, precis en sådan person vi vill ha med oss på den resa NENT befinner sig på som Nordens ledande mediaföretag. Andrea är en topprekrytering, säger Filippa Wallestam, vd för NENT i Sverige.

Tillsättningen innebär något av en återkomst för Andrea Sahlgren då hon tidigare i karriären haft flera tjänster inom MTG, bland annat som försäljningschef.

– NENT är ledande inom underhållning i Norden med en helt unik position sett utifrån såväl plattformar som innehåll. Detta i kombination med den nystart som företaget står mitt i med nytt varumärke och en stundande börsnotering, gör NENT till regionens just nu mest spännande och visionära mediebolag. Att ta steget över till en ny verksamhet efter 12 år är inget lätt beslut, men det här var en roll och en möjlighet som helt enkelt inte gick att motstå, säger Andrea Sahlgren.

Parallellt med att Andrea Sahlgrens nya tjänst annonseras meddelar NENT även att Camilla Rybacken, i dag programchef för egna produktioner, blir ny innehållschef.

Även Mia Eriksson, vp marketing & communications, får en förändrad roll när hon tar över all innehållsrelaterad kommunikation för NENT:s videoplattformar.

Slutligen utökas även Dzana Dedovic, i dag ansvarig för Viafree i Sverige, roll så att hon istället kommer bli lokalt ansvarig för Viaplay.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nordic Entertainment Group

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.