Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Netflix utser ny marknadschef

Publicerad: 1 juli 2020, 08:31

Bozoma Saint John.

Foto: Wikimedia Commons

Netflix får en ny marknadschef efter bara ett år.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Netflix utser Bozoma Saint John till sin ny chief marketing officer, bara ett år efter att Jackie Lee-Joe axlade rollen. Den sistnämnda lämnar nu sitt uppdrag på grund av personliga anledningar, enligt ett uttalande från bolaget. Det rapporterar Adweek

Bozoma Saint John har tidigare varit chief brand officer på Uber och head of consumer marketing på Apple Music och Itunes. Hon kommer närmast från rollen som CMO på underhållningskonglomeratet Endeavor. 

– Jag är hedrad över att få bidra med mina erfarenheter till ett redan dynamisk bolag, och att fortsätta skapa engagemang framöver, säger hon i ett uttalande. 

Netflix har nu 182,9 miljoner medlemmar och tillströmningen av nya kunder har fått ett lyft av coronaepidemin. Samtidigt har epidemin lett till en växande arbetslöshet och en mer begränsad ekonomi för många. Att behålla kunderna samt tillströmningen av nya kunder ses som en av Bozoma Saint Johns stora utmaningar framöver, liksom att stå starka inför streamingjättens konkurrenter. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.